Vad gör en förvaltare LSS?

Innehållsförteckning

Vad gör en förvaltare LSS?

Vad gör en förvaltare LSS?

Att vara god man eller förvaltare handlar om att hjälpa en medmänniska. En god man eller förvaltares huvudsakliga uppgift är att representera någon som på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person.

Hur mycket tjänar en förvaltare?

Marknadslön för Fastighetsförvaltare Marknadslönen 2021 för fastighetsförvaltare ligger mellan 36 000 och 52 000 kronor per månad. Sköter förvaltningen av byggnader och tillhörande markområden.

Vad krävs av en förvaltare?

För att rätten ska godkänna en person som förvaltare krävs det att personen är rättrådig och i allmänhet en lämplig person, 11 Kap 12 § Föräldrabalken. Tingsrätten eller om de deligerar beslutet Överförmyndarnämnden beslutar vem som är rättrådig och lämplig.

Vad kan en god man hjälpa till med?

En ställföreträdares huvudsakliga uppgift är att företräda huvudmannen utåt gentemot andra. Det gäller främst i ekonomiska och rättsliga frågor. Det är tingsrättens förordnande som reglerar godmanskapets omfattning. Det kan bestå av delarna bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person.

Relaterade inlägg: