Vilka har rätt till tandvård?

Innehållsförteckning

Vilka har rätt till tandvård?

Vilka har rätt till tandvård?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Är tandvård gratis i Danmark?

I Danmark har alla under 18 år rätt till gratis tandvård. Du som bor i Sverige och jobbar i Danmark kan fortsätta att gå till en svensk tandläkare. Du ska dock ansöka om ett intyg från Försäkringskassan.

Vad kostar tandvård i Norge?

Undersøkelse-pakke for faste pasienter – inkl. 4 røntgen, enklere fjerning av tannstein, puss og polering, hygienetiltak.980 kr
Tannpleie595 kr
Fylling 1 flate1220 kr
Fylling 2 flater1550 kr
Fylling 3 flater1980 kr

Är all tandvård gratis under 23?

Från den 1 januari 2019 blir tandvården avgiftsfri för alla upp till 23 års ålder. Regeringen har därför beslutat att justera åldersgränsen för det förhöjda allmänna statliga tandvårdsstödet. – Det är få under 23 år som har fasta anställningar i dag, många pluggar och arbetar på osäkra kontrakt.

Hur funkar tandvård?

Tandvårdsbidraget är 600 kronor per år till och med det år du fyller 29. Sedan blir det 300 kronor om året fram till och med det år du fyller 64. ... Om du gör det dubblar du summan du kan använda för ett tandläkarbesök till 1 200 kronor eller 600 kronor, beroende på hur gammal du är.

Hur mycket kostar tandvård för asylsökande?

Vuxna asylsökande får betala för akut tandvård hos tandläkaren eller tandhygienisten. Avgiften är 50 kronor för varje besök. För att få tandvård för 50 kronor per besök ska alla asylsökande kunna visa upp ett kort som Migrationsverket delar ut, ett så kallat LMA-kort.

Får man billigare tandvård som pensionär?

Ändringen innebär att även personer mellan 65 och 74 år får rätt till det högre allmänna tandvårdsbidraget om 300 kronor per år. – Vi vill att äldre ska ha en bra tandhälsa hela livet, då är lägre kostnader för tandvården viktigt, säger folkhälso- och sjukvårdsminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Relaterade inlägg: