Vad får man göra som skyddsvakt?

Innehållsförteckning

Vad får man göra som skyddsvakt?

Vad får man göra som skyddsvakt?

Skyddsvakterna är en förstärkningsresurs som behövs för att skydda viktiga skyddsobjekt mot exempelvis sabotage, terroristbrott och spioneri. Det kan vara byggnader eller andra anläggningar viktiga för totalförsvaret och rikets säkerhet, höjd beredskap eller krig.

Vad får en ordningsvakt göra?

Ordningsvakter får avvisa eller avlägsna personer som genom sitt uppträdande stör eller utgör en omedelbar fara för den allmänna ordningen. ... I första hand ska ordningsvakten försöka prata personer tillrätta, men får använda våld om uppgiften inte kan lösas på annat sätt.

Har alla skyddsvakter vapen?

Om sedan du är väktare, skyddsvakt eller OV är oväsentligt, alla får utrustas med skjutvapen efter medgivande av polismyndighet.

Är skyddsvakt tjänsteman?

Skyddsvakten är en myndighetsperson med stort ansvar. Lagen gör ingen skillnad på en civil skyddsvakt och en militär skyddsvakt. Skyddsvakt har också förstärkt rättsskydd enligt 17 kap.

Hur lång tid tar det att bli skyddsvakt?

Grundutbildning hos polisen Grundutbildningen är 80 timmar. Är du en av dem som polisen bedömer som mest lämplig får du gå grundutbildningen. Kostnaden för polisens ordningsvaktsutbildning är 22 875 kronor. Obs!

Vad gör en vakt?

Väktare åker ofta runt på platser för att säkerställa att dörrar är låsta, inga obehöriga vistas på platsen eller åker på larm som går i olika fastigheter. En ordningsvakt är på platsen för att säkerställa den allmänna ordningen och agerar som polisens högra hand. En väktare har inte några polisiära befogenheter.

Är det svårt att bli skyddsvakt?

Grundutbildningen är en fullständig utbildning som innehåller alla utbildningsmoment som krävs för att få arbeta som skyddsvakt och den som vill arbeta som skyddsvakt och inte har genomgått en fullständig väktargrundutbildning eller grundutbildning för ordningsvakt skall genomgå grundutbildning för skyddsvakt.

Vad krävs för att bli ordningsvakt?

För att bli ordningsvakt ska du vara 20 år, laglydig och lämplig för uppdraget. Du ska klara ett fysiskt test, språktest och intervju. Med laglydig innebär att du ska vara ostraffad och inte förekomma i polisens misstanke- och brottsregister. Du ska inte ha blivit dömd för något brott inom de senaste fem åren.

Relaterade inlägg: