Kan man anmäla rektor?

Innehållsförteckning

Kan man anmäla rektor?

Kan man anmäla rektor?

Skolan kan ni anmäla till Skolinspektionen och rektorn kan ni anmäla för tjänstefel till polismyndigheten genom att besöka en polisstation eller ringa 114 14. Om du behöver mer hjälp eller stöd i processen kan du ta kontakt med våra skickliga jurister.

Hur är det att jobba som rektor?

Som skolledare har man ledningsansvaret i skolan eller inom ett utbildningsområde. Rektorer / skolledare ansvarar bland annat för skolans utveckling och ekonomi. Som rektor leder man och planerar arbetet i skolan. ... Rektor är den som är chef för lärarna och för alla andra som arbetar i skolan.

Vad är det bästa med att vara rektor?

En rektor måste alltid följa de nationella mål och regelverk som finns och har ett ansvar att förankra dessa hos sin personal. Det förutsätter ett tydligt och kommunikativt ledarskap. Det måste finnas tydlighet vad gäller både sociala mål och kunskapsrelaterade mål.

Vem kan anmäla till Skolinspektionen?

Lämna uppgifter till Skolinspektionen Om det är allvarliga problem på en skola och huvudmannen inte gör något åt det, kan du vända dig till oss. Det kan vara problem för ett barn/elev, för flera barn/elever eller för hela skolan. Det är inte säkert att dina uppgifter leder till att Skolinspektionen gör en tillsyn.

Kan en socionom bli rektor?

De flesta skolledare/rektorer är i grunden Lärare men kan också ha en annan utbildning t. ex kan de vara utbildade Studie- och yrkesvägledare, Socionomer, Beteendevetare eller Personaltjänstemän. Rektorsprogrammet är en befattningsutbildning på akademisk nivå, som bl.

Relaterade inlägg: