Hur många timmar hemtjänst kan man få?
Hur många timmar hemtjänst kan man få?
Du som vårdar en närstående får gratis avlösning i hemmet upp till 16 timmar per månad. Behöver du mer avlösning får du betala en avgift. Du kan få gratis ledsagning för särskilda saker som inte ingår i den vanliga hemtjänsten.
Vad ingår i stad hemtjänst?
Hemtjänst kan vara allt från hjälp med enklare sysslor några timmar per månad till omfattande omsorg flera gånger per dygn....Hemtjänst
- tvätta dig och klä på dig.
- städa och diska.
- handla och göra ärenden.
- laga mat.
- följa med dig och göra ärenden, exempelvis till din vårdcentral eller tandläkare.
Vad städar hemtjänsten?
Städning innefattar till exempel att damma, dammsuga, torka golv och städa badrum men kan också vara annat som behövs för att hålla hemmet i ordning, som blomvattning och tömning av papperskor gar. Vid behov kan hemtjänstens personal också göra sådant som att frosta av frysen, rengöra spisfläkt och torka ur skåp.
Varför jobba i hemtjänsten?
Invånarna bor i egna bostäder och sköter sig själva, men kan vid behov beställa hemtjänst för hjälp med till exempel måltider, städning eller dusch – i stort sett vad som helst, som underlättar vardagen och gör att de kan fortsätta bo hemma. – Jobbet är fritt och varierande.
Vad räknas som hemtjänst?
Hemtjänsten underlättar vardagen för dig Om du behöver hjälp med hushållsarbetet eller med personlig omvårdnad kan du ansöka om hemtjänst. Hemtjänst kan du få både i ordinärt boende och på ett äldreboende. Till hemtjänstens uppgifter hör städning, inköp och andra hushållssysslor.
Vad kostar hemtjänst per timme?
Hemtjänstinsatser ingår i högkostnadsskyddet och inkluderar såväl service- som omvårdnadsinsatser. Avgift tas ut även om insatserna utförs av anhörig. Avgiften är högst 171 kronor/utförd timme. Beroende på ditt avgiftsutrymme och antal timmar kan priset/timme variera.
Vilka olika typer av äldreomsorg finns det i Stockholms kommun?
Äldreomsorg
- trygghetslarm, hemtjänst och avlösning för de som vårdar närstående.
- dagverksamhet och ledsagning.
- korttidsvård, servicehus och vård och omsorgsboende.
- färdtjänst, hjälpmedel för syn- och hörselskadade samt funktionsnedsatta och fixartjänst.
Vad gör trygghetsjouren?
På trygghetsjouren finns personal som svarar på larm dygnet runt och ser till att du får den hjälp du behöver. Vi kan ge råd och stöd vid larm och kan fatta beslut i akuta situationer om hemtjänst, trygghetslarm och korttidsvistelse. Vi har även personal som installerar och underhåller ditt trygghetslarm.