Får man heta korv?

Innehållsförteckning

Får man heta korv?

Får man heta korv?

EU-beslut: Vegokorv får heta korvmen havremjölk får inte längre heta mjölk. Förslaget om att förbjuda vegetariska produkter från att använda namn som korv och burgare röstades ner av EU-parlamentet.

Får Sojakorv heta korv?

I fjol enades Europaparlamentets jordbruksutskott om ett nytt förslag att förbjuda producenter av växtbaserade produkter att använda ord som traditionellt associeras med kött. Men nu har förslaget alltså fått ett nej i parlamentet. Bland annat sojakorven, quornfärsen och vegoburgaren får alltså behålla sina namn.

När får det heta korv?

Ekonomi EU-parlamentet beslutade på fredagen att burgare och korvar som inte innehåller kött fortsatt ska kallas just burgare och korvar.

Får det heta havremjölk?

Sedan 2013 får inte begrepp som mjölk, smör, ost och yoghurt användas om växtbaserade produkter i EU - det är därför det står havredryck på förpackningen istället för havremjölk.

Får det heta Vegoburgare?

EU-parlamentet röstade med god marginal ner förslaget om att vegetariska produkter inte skulle använda namn som vegokorv eller vegoburgare. Det var ett av över tusen ändringsförslag som låg på bordet när parlamentet nu röstar om reformen av EU:s jordbrukspolitik.

Får det heta vegetariska köttbullar?

Under tisdagen röstade EU-parlamentet om vegoburgaren och vegokorvens framtid. De har nu fattat beslutet att vegetariska produkter som kallar sig för burgare och korv nu fortsatt får kalla sig för just det.

Får det heta kokosmjölk?

Havremjölk får det alltså inte heta på förpackningar och i reklam. Undantag är väletablerade produkter som jordnötssmör, kakaosmör, kokosmjölk och mandelmjölk. ... Det har handlat om reklam, hur den utformas och vad man ska säga i den.

Vad får kallas mjölk?

Enligt en EU-förordning från december 2013 får man bara använda beskrivningar som mjölk, smör, ost, grädde och yoghurt i samband med produkter som kommer från animalisk mjölk. Det finns dock undantag för sedan tidigare etablerade produkter som jordnötssmör, kakaosmör och mandelmjölk.

Får vegetariska köttbullar heta köttbullar?

Till exempel växtköttbullar strider enligt vår tolkning mot lagstiftningen. Att använda ordet biff hade varit okej eftersom det syftar på formen eller konsistensen men inte på själva köttet. Men en gräns gick alltså vid vegetariska köttbullar.

Relaterade inlägg: