Vad kommer Aperol ifrån?

Innehållsförteckning

Vad kommer Aperol ifrån?

Vad kommer Aperol ifrån?

Om drycken Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padua, i provinsen Padova, i Venetien, nordvästra Italien.

Hur starkt är Aperol?

Aperol skapades 1919 av bröderna Barbieri i Padova och lanserades med den unika idén med en aperitif med bara 11 procents alkoholstyrka.

Hur tillverkas Aperol?

Receptet på hur man tillverkar Aperol har inte förändrats sedan det skapades 1919. Exakt vad receptet innehåller är hemligt, men det är en blandning mellan både det bittra och det söta från apelsiner tillsammans med en kryddig örtblandning och rabarber. Aperol doftar apelsinzest, kryddor och lite vanilj.

Är Aperol likör?

Originalreceptetför Aperol är densamma som för 100 år. Den italienska aperitiflikören har en särpräglad kryddig och bittersöt smak. Alkoholhalten är 11%. Det var bröderna Luigi och Silvio Barbieri i Padua som lanserade Aperol 1919.

När kom Aperol?

1919–1930 Aperol lanseras.

Var kan man köpa Aperol?

En bittersöt vincocktail med en fräsch och fruktig smak med toner av apelsin och örter. Drinken har en alkoholhalt på 5% och flaskan innehåller 275 ml. Från och med den 30 april kommer den finnas i Systembolagets beställningssortiment.

Hur mycket kostar en Aperol?

Aperol - 179 kr, 11% | Hitta rätt Aperitif på Vinguiden.com.

Hur förvara Aperol?

Du kan lugnt spara din flaska Aperol i ditt ”barskåp” eller kylskåp länge. På grund av alkoholen och sockerhalten, som båda är bra saker som konserverar drycken mot förändringar, håller en flaska Aperol inte sällan i flera år. Möjligtvis kan färgen avta om flaskan utsätts med för mycket sol.

Hur många år tog det att skapa Aperol?

Aperol Spritz är en av våra absolut populäraste drinkar, men visste du att Aperol fyller 100 år i år – eller att drinken har ett nytt recept? Aperol är en italiensk aperitif som lanserades 1919 av bröderna Luigi och Silvio Barbieri i Padova i norra Italien, inte långt ifrån Venedig.

Relaterade inlägg: