Vad lär man sig på polishögskolan?

Innehållsförteckning

Vad lär man sig på polishögskolan?

Vad lär man sig på polishögskolan?

Arbetet som polis kräver kunskap och kompetens inom många olika områden. Utbildningen är därför problembaserad och integrerar olika kunskapsområden. Den är inriktad på polisens uppdrag, regelverk och metoder. Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning.

Vad får en ledig polis göra?

En polisman som är ledig får även i andra fall än som anges i första stycket ingripa för att trygga allmän ordning och säkerhet eller för att tillförsäkra allmänheten skydd och hjälp. Alltså, en polis under ledig tid är skyldig att ingripa ”vid svårare brott” och vid andra fall har polisen en befogenhet att göra det.

Får en polis agera utanför tjänst?

Regler om hur polis får agera och deras befogenheter hittar vi i Polislagen. Angående frågan om en polisman, som inte är i tjänst, får ingripa på fritiden stadgas i 9 § Polislagen. Om polismannen får kännedom om ett brott får hen ingripa och ska även lämna rapport om detta.

Kan man bli polis vid 40?

Du måste vara myndig för att få ansöka till polisutbildningen. Däremot finns ingen övre åldersgräns.

Vad tjänar ett yttre befäl?

Andel som även är yttre befäl: 54 procent. Andel som löpande ingår i minimibemanningen: 60 procent. Medellön (februari 2020): 40.097 kronor.

Relaterade inlägg: