Får man köra be med C?

Innehållsförteckning

Får man köra be med C?

Får man köra be med C?

C Tung lastbil Med behörighet C får man köra lastbilar och personbilar utan någon viktgräns. Men det gäller inte släp. Om du har körkortsbehörighet C får du dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Vad får jag köra med CE?

Med ett körkort med behörigheten CE får du köra lastbilar och personbilar utan viktgräns. Du får också koppla till en eller flera släpvagnar utan viktgräns. För att ett CE-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med C-behörighet.

Vad får jag köra på AM körkort?

Med ett körkort med behörighet AM får du köra moped klass I (kallas ibland EU-moped). Det är en moped som är gjord för en hastighet på högst 45 km/timmen. En sådan moped måste ha en registreringsskylt. Du får även köra moped klass I om du har ett körkort med någon annan behörighet.

Får man köra trailer med C kort?

Körkortsbehörigheten C ger rätt att köra lastbilar utan övre viktbegränsning. Du får också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg utan övre viktbegränsning. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Hur länge gäller teoriprovet C?

Kunskapsprovet består av totalt 60 frågor, men du kan som högst få 55 poäng. Det beror på att 5 av frågorna är testfrågor, och de räknas inte in i provresultatet. För att provet ska bli godkänt måste du svara rätt på 44 frågor. Provtiden är 40 minuter.

Får man be kort när man tar CE?

Tar man ett CE-körkortfår man köra tung lastbil med tungt släpfordon påkopplat. Man får även köra personbil med tungt släp och tung terrängvagn och traktortåg. Man får köra alla fordon behörighet B samt de som gäller för körkort med behörighet BE.

När krävs e körkort?

Om du har körkort för att få köra personbil, lätt lastbil, tung lastbil eller kanske buss kan du ta en ny E-behörighet. Det innebär att du får köra just det fordonet med ett tungt släp påkopplat. Behörigheten får du efter att ha klarat ett nytt kunskapsprov och ett nytt körprov hos Trafikverket.

Får man köra lastbil med B-körkort?

Du som är arbetslös och uppfyller vissa villkor kan låna pengar från CSN för att kunna ta B-körkort. Läs mer om körkortslån på CSN:s webbplats. Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Hur gör du för att ta ett C-körkort?

  • Det första du ska göra för att ta ett C-körkort är att ansöka om ett körkortstillstånd för Grupp 2 hos Transportstyrelsen. Utan det får du varken övningsköra eller skriva in dig på en trafikskola.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

  • Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Hur får du köra lastbil med C1-körkort?

  • C1 – Medeltung lastbil Körkortsbehörigheten C1 ger rätt att köra lastbilar med en totalvikt på högst 7500 kg. Med ett C1-körkort får du också köra personbilar med en totalvikt över 3500 kg men inte över 7500 kg. Du får koppla till en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg.

Har du körkort med behörigheten C?

  • Med behörigheten C får du köra lastbilar och personbilar utan någon viktgräns. Du får också dra en lätt släpvagn med totalvikt på högst 750 kg. För att få ett C-körkort krävs det att: Du har ett svenskt körkort med B-behörighet. Du har ett körkortstillstånd.

Relaterade inlägg: