När får man ta be?

Innehållsförteckning

När får man ta be?

När får man ta be?

Du är permanent bosatt i Sverige eller sedan minst sex månader studerar här. Du har fyllt 18 år. Du har gjort ett godkänt körkortsprov (kunskapsprov och körprov). Du har inget körkort från något annat EES-land.

Vad får man köra med B körkort i Finland?

B, B/96 och BE

  • Fordon med en totalvikt som inte överstiger 3 500 kg och som är konstruerade och tillverkade för att ta högst åtta passagerare utöver föraren.
  • Fordonskombinationer som består av en dragbil i kategori B och ett släpfordon med en totalvikt som inte överstiger 750 kg.

Får man övningsköra för be?

Övningsköra med tungt släp För att ta ett BE-körkort behöver du först ta ett B-körkort. Det går alltså inte att ta BE-körkortet direkt. Du får övningsköra med både personbil och lätt lastbil med påkopplat tungt släp från det att du är 18 år. Men glöm inte att först skaffa körkortstillstånd.

Hur lång tid tar det att ta be kort?

Genomsnittseleven tar sitt körkort på ca 3 månader. Det som framförallt påverkar hur lång tid det tar för just dig är hur mycket tid du har att lägga på utbildningen. Sedan är det givetvis Trafikverkets väntetider som avgör hur snabbt du kan få en tid för uppskrivning och uppkörning.

Relaterade inlägg: