Vad får man köra med c2 kort?

Innehållsförteckning

Vad får man köra med c2 kort?

Vad får man köra med c2 kort?

Behörigheten man får är hjullastare godshantering vilket innebär att man får köra materialhantering med maskinen med t. ex. skopa, kranarm, pallgafflar, men även hydrauliska redskap som sopvals eller snöslunga. Perfekt för lossning och lastning av gods med pallgafflar och skopa.

Vad får man köra på truckkort?

Efter att ha genomgått en utbildning för truckkort B får du köra:

  • B1 Motvikstruck.
  • B2 Höglyftande åk staplare.
  • B3 Skjutstativtruck.
  • B4 Höglyftande plocktruck.
  • B5 Smalgångstruck.
  • B6 Fyrvägstruck.

Får man köra hjullastare på truckkort?

Hjullastaren är egentligen en traktor som kräver sitt eget utbildningsbevis. Men ska du köra trucken på lageryta på plana eller hårdgjort underlag samt använder dig av gaffelarmar eller liknande lyftanordning, då räcker det med truckkort. För hjullastare för Industriell godshantering krävs Truckkort C.

Vad får man köra med hjullastare godshantering?

Godshantering innebär att lasta, bära och lossa gods. Här används skopa, kranarm och pallgafflar, men även hydrauliska redskap såsom sopvals eller snöslunga. För att bli anläggningsförare kan man komplettera med en anläggningskurs.

Vad är c2 behörighet?

Denna utbildning ger dig behörighet att lasta, bära och lossa gods med hjullastare utrustad med pallgafflar eller annat lyftaggregat med liknande funktion på plana och hårdgjorda underlag i truckmiljö (dock ej skopa, då den inte räknas som lyftaggregat).

Vad innebär truckkort?

Truckutbildningar, Truckkort Utbildningen vänder sig till dig som använder truck i ditt arbete. Kursen ger grundläggande kunskaper färdigheter. I utbildningen ingår även säkerhetsfrågor och tillsyn av trucken.

Är hjullastare en truck?

Utbildningen du fått gäller för att arbeta med hjullastaren som truck. ... Enkelt uttryckt innebär detta att du har utbildning för att lasta, bära och lossa gods med hjullastare utrustad med pallgafflar i så kallad truckmiljö.

Relaterade inlägg: