Varför är det bra att ha lån?

Innehållsförteckning

Varför är det bra att ha lån?

Varför är det bra att ha lån?

Den enda anledningen till att det är bra att ha lån är att man tror att man kan få bättre avkastning på pengarna än låneräntan. Ett vanligt sätt har varit då huspriserna historiskt gått upp, har man lånat till ett dyrare hus så har man tjänat mer på en sådan affär än om man köpt det hus man haft råd att betala kontant.

Vad kräver banken vid bolån?

Innan du beviljas ett lån får du fylla i uppgifter om din inkomst, vilka utgifter du har, eventuella andra skulder samt visa vilken inkomst du har haft de senaste tre åren. Hur mycket du får låna beror också på om du delar utgifter med någon, om det finns barn med i bilden, vilka tillgångar du har och så vidare.

Hur betalas bolån ut?

Om du har tagit ett bolån hos oss betalar vi ut pengarna samma dag som du får tillträde till bostaden. För att vi ska kunna göra utbetalningen behöver vi först ha fått in ditt underskrivna låneavtal och eventuella kompletteringar som vi bett om. ... Så snart handläggningsprocessen är klar trillar pengarna in på ditt konto.

Vad vill banken veta vid lån?

Vad kollar banken vid en ansökan om lånelöfte? När du har ansökt om lånelöfte gör banken en kreditupplysning på dig för att se om du har några betalningsanmärkningar. De värderar också din inkomst, dina omkostnader, din anställningsform och eventuella övriga skulder.

Vad har vi råd med för hus?

För att köpa en bostad behöver du kunna betala en kontantinsats på minst 15 % av köpeskillingen. För en bostad som kostar kronor innebär det att du behöver ha sparat ihop 150 000 kronor.

Relaterade inlägg: