Vad får man behålla vid utmätning?

Innehållsförteckning

Vad får man behålla vid utmätning?

Vad får man behålla vid utmätning?

Vi räknar fram ett belopp som du alltid har rätt att behålla i en löneutmätning....Storleken på normalbeloppet

  • 5 157 kronor för en ensamstående vuxen.
  • 8 520 kronor för makar eller jämställda.
  • 2 736 kronor för barn till och med 6 år.
  • 3 150 kronor för barn 7 år eller äldre.

Varför får man löneutmätning?

Kan du inte betala din skuld, är löneutmätning ett vanligt sätt att göra det på. Då drar din arbetsgivare en summa varje månad. Pengarna går till den du har en skuld till.

Får man äga en bil om man har skulder hos Kronofogden?

Kronofogden kan ta ett fordon i anspråk för betalning av obetalda fordonsrelaterade skulder. Det gäller även om någon annan än den som är betalningsskyldig till skulderna numera äger fordonet. Om du tänker köpa ett begagnat fordon är det viktigt att du kontrollerar fordonet.

Kan Kronofogden ta min makes bil?

Utgångspunkten enligt äktenskapsbalken (ÄktB) 1 kap. 3 § är att varje make råder över sin egendom och svarar för sina skulder. Av det följer att en makes egendom inte får utmätas för den andre makens skulder endast p g a att de är gifta med varandra. En bil räknas som lös egendom och av utsökningsbalken (UB) 4 kap.

Får Kronofogden ta försäkringskassan?

Svaret på din fråga är ja, kronofogden kan utmäta ett aktivitetsstöd som försäkringskassan betalar ut. Kronofogden kan dock inte ta hela aktivitetsstödet, utan den skuldsatte måste fortfarande kunna försörja sig och eventuell familj.

Kan Kronofogden ta min bostadsbidrag?

Vid en löneutmätning utmäts främst gäldenärens lön, men även andra ersättningar kan utmätas (7 kap. ... 1 § utsökningsbalken). _Bostadsbidraget_ utgör en sådan ersättning som räknas som inkomst och alltså tas med i utmätningen.

Relaterade inlägg: