Vad finns i marmelad?

Innehållsförteckning

Vad finns i marmelad?

Vad finns i marmelad?

"Marmelad är en blandning som fått en lämplig geléartad konsistens och som består av vatten, olika former av socker och en eller flera av följande produkter som framställts av citrusfrukter: fruktkött, puré, juice, vattenextrakt och skal."

Vad betyder sylt?

Sylt består av fruktkött och/eller puré från bär eller frukter som genom kokning eller rårörning med socker erhåller betydligt längre hållbarhet än vad frukten eller bäret hade haft om det inte hade syltats. ... Sylt skiljer sig från marmelad genom sin tunnare konsistens.

Vilken marmelad till Brie?

Marmelad som päronmarmelad, fikonmarmelad, kvittenmarmelad, nyponmarmelad eller sylt som rårörda hjortron eller körsbärssylt är gott till ost.

Varför sockrar sig marmeladen?

Om sylten/saften har kokat för länge eller om du har tillsätt för mycket socker kan det ibland bli för fast eller geléigt. Ibland kan även sylten sockra sig. Koka upp på nytt och tillsätt lite mer vatten så går det bra i alla fallen.

Var kommer ordet sylt ifrån?

Ordet sylt kommer av salt, alltså egentligen något som saltats in (jfr: sylta). Härstammar från medeltiden då insaltning var den vanliga konserveringsmetoden.

Relaterade inlägg: