Vad får heta juice?

Innehållsförteckning

Vad får heta juice?

Vad får heta juice?

I Sverige är namnet juice skyddat enligt livsmedelslagen och i princip får bara drycker som innehåller 100% fruktjuice säljas under namnet juice.

Vad menas med juice från koncentrat?

Juice från koncentrat innebär att vattnet tas bort från juicen efter att frukten pressats. Koncentratet pastöriseras för att hålla länge och fylls på tankar där det förvaras under lång tid. Väl framme i fabriken blandas det upp med vatten och smakämnen för att juicen ska bli drickfärdig.

Är det bra att dricka juice?

Juice i sig är inte onyttigt, men innehåller mycket socker utan att ge någon större mättnad. Jag skulle rekommendera att äta frukt istället för att dricka den, säger Actics kostexpert Lisa Johansson. Ja, problemet med juice är just att det går fort att få i sig stora mängder kalorier och socker utan att bli mätt.

Är det farligt att dricka för mycket juice?

Att dricka mycket fruktjuice kan leda till att man går upp i vikt över tid. Säg att du byter ut några glas vatten om dagen mot juice, det ger några hundra extrakalorier som du inte fått i dig annars.

Vad är fruktdryck?

Fruktdryck och nektar I fruktdrycker tillsätts till fruktkoncentratet, förutom vatten, även socker och eventuellt andra tillsatsämnen. Produkterna har oftast lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur.

Hur gör man koncentrat?

Ett koncentrat är en blandning av ämnen där man avlägsnat ett ämne för att få en högre koncentration av de andra ämnena. Vanligast är att man avlägsnar ett lösningsmedel, till exempel vattnet ur apelsinjuice. Kvar får man en apelsinjuice med lägre vatteninnehåll, det vill säga apelsinjuicekoncentrat.

Relaterade inlägg: