Vad kan man ha på balkong?

Innehållsförteckning

Vad kan man ha på balkong?

Vad kan man ha på balkong?

Det får du göra på balkongen

  • Sätta upp vindskydd. Ett enkelt vindskydd som inte fästs i fastigheten är oftast tillåtet, men kolla först med din förening, som till exempel kan ha önskemål om färgval.
  • Sätta upp markis. ...
  • Glasa in. ...
  • Grilla. ...
  • Förvara gasolbehållare. ...
  • Sola naken. ...
  • Lyssna på musik. ...
  • Skaka sängkläder och piska mattor.

Får man sätta upp parabol på balkongen?

Om medlemmen behöver borra i fasaden för att fästa en parabol eller sätta upp en markis, kräver det tillstånd av föreningen. En parabol måste fästas säkert och aldrig utanför balkongräcket. För en inglasning krävs dessutom bygglov eller bygganmälan. ... En förening kan inte förbjuda någon att röka på sin balkong.

Får man grilla på balkongen?

Grillningbalkongen kan medföra både brandfara och grannar som klagar på röklukt men det finns inte något lagförbud mot att grillabalkongen. Hyresvärden eller styrelsen har dock rätt att sätta upp egna regler för vad som gäller i fastigheten. ... Det går till exempel att begränsa grillningbalkongen till elgrill.

Får man fritera på balkongen?

Det finns inget generellt förbud.

Får man borra i fasaden?

INGA HÅL FÅR BORRAS I FASADEN d.v.s i husets ytterväggar. Det finns undantag från denna regel men då ska ovillkorligen styrelsen tillstånd inhämtas. Således återstår balkongernas fundament och överliggande balkongs undersida. Dessa ytor får man borra i för att sätta upp belysning, flaggor, markiser etc.

Får man ha fågelmat på balkongen?

De fåglar som stannar kvar i Sverige har ofta svårt att hitta tillräckligt med mat i snön och kylan. ... Bor du i ett flerfamiljshus måste du dock tänka på att inte mata fåglar från balkongen, eller på något annat sätt som kan störa grannarna.

Får man borra på balkong?

Det är dock bra att komma ihåg att det inte är tillåtet att utan tillstånd av bostadsaktiebolaget borra hål i balkongväggen eller balkongtaket för blomamplar eller andra prydnader.

Får man ha marschaller på balkongen?

Lämna aldrig marschaller obevakade. Se också till att barn och sällskapsdjur inte ens ett kort ögonblick lämnas ensamma med brinnande marschaller. Tänd inte marschaller inomhus, på balkongen, verandan eller under ett tak. Tänd inte marschaller när det regnar, eftersom det då finns risk för stänk.

Får man grilla med gasolgrill på balkongen?

Det är föreningen som bestämmer. ... En förening kan till exempel förbjuda grillning på balkonger/takterrasser med kol- eller gasolgrill med hänvisning till brandfara och störande os men tillåta grillning med elgrill på balkonger. Att grilla på eller direkt under en inglasad balkong kan dock vara direkt livsfarligt.

Är det tillåtet att röka på balkongen?

Ja, det är tillåtet att röka på balkongen, men du får inte störa dina grannar. Var den gränsen går kan vara svårt att säga direkt. Rökning från till exempel balkonger är inte en så allvarlig störning att fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningen normalt kan förbjuda den.

Relaterade inlägg: