Får man fiska med spö längst kusterna?

Innehållsförteckning

Får man fiska med spö längst kusterna?

Får man fiska med spö längst kusterna?

Ja, spö och andra handredskap är tillåtet att använda när du fiskar i allmänna fiskevatten – det vill säga i Sveriges fem största sjöar, och längst kusterna.

Vad får man fiska i Gullmarn?

Gullmarsfjorden. Under sommaren går det att meta efter både makrill och vitling långt inne i Gullmarsfjorden. I havet på allmänt vatten får alla fiska med handredskap, så kallat fritidsfiske.

Får man fiska i ett naturreservat?

Kort sagt får man i stort sett fiska överallt i Sverige. Det finns dock vissa undantag i till exempel naturreservat. Att man får fiska så fritt beror på allemansrätten.

Får man fiska i bäckar?

Till exempel får man fiska sik, men om man fiskar sik från en å eller bäck som rinner ut i havet under sikens fredningstid (1.9-30.11) måste man förutom bötesstraffet betala skyddsvärdet på 460 euro per sik som tagits till fångst. Bifångstfiskar behöver inte ersättas om man omedelbart släpper tillbaka dem i vattnet.

Får man fiska i Gullmarsfjorden?

Under perioden den 1 januari till och med 31 mars är det förbjudet att fiska efter torsk, bleka eller kolja innanför trålgränsen. I skyddsområdet Gullmarsfjorden råder fiskeförbud på torsk, bleka och kolja hela året.

Vad får man fiska i havet?

Det finns många olika fiskarter att fånga i havet, exempelvis torsk, makrill, berggylta, bleka, gråsej, sill och plattfiskar. Oftast fiskar man från båt i havet, men på vissa platser kan man fiska från klippor, bryggor, hamnar och liknande.

Får man fiska allemansrätten?

Även om fiske inte ingår i allemansrätten får du fiska fritt med spö och vissa andra handredskap längs kusterna och i våra fem största sjöar: Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön. För fiske i andra vatten krävs fiskekort eller annat tillstånd. ... Ta alltid reda på vad som gäller där du vill fiska.

Relaterade inlägg: