Vad tycker katter om att äta?

Innehållsförteckning

Vad tycker katter om att äta?

Vad tycker katter om att äta?

Katter är strikta köttätare och behöver en hög andel animaliskt protein och animaliskt fett i sin diet för att må bra. Men det betyder inte att de bara måste äta kött. Stärkelse är en bra kompletterande energikälla som dessutom ger proteinet utrymme att bygga upp och reparera vävnad.

Kan kattungar äta smör?

Mjölk, ost och andra mejeriprodukter När kattungen har diat färdigt ska den inte dricka mjölk eller äta mejeriprodukter som innehåller laktos. Vad många inte känner till är att katter ofta är laktosintoleranta.

Kan jag ge min katt leverpastej?

Kanske ger du till och med katten lyxig människomat som fisk, leverpastej eller köttbullar? Tänk på att det finns livsmedel som är mindre bra för våra katter, och en del som till och med kan göra fyrbenta vänner allvarligt sjuka. Lök och vitlök innehåller ämnet allicin som är giftigt för katter.

Kan katter äta bär?

Frukter, bär och grönsaker Avokado innehåller ett ämne som är giftigt för katten och kan orsaka skador i både hjärta och mag-tarmkanal. Vindruvor, russin och korinter innehåller en giftig substans som kan leda till akut njursvikt.

Är saffran farligt för katter?

Det finns tyvärr inte några uppgifter om hur giftigt saffran är för katter. Men troligtvis gäller samma princip som för hund d.v.s. att det krävs väldigt höga doser för att det ska bli farligt för katten. Tänk på att även katter kan bli förgiftade av russin och bulldeg, så håll katten borta från bullbaket!

Relaterade inlägg: