Vad är grundutbildning med värnplikt?

Innehållsförteckning

Vad är grundutbildning med värnplikt?

Vad är grundutbildning med värnplikt?

Utbildningen varvar teori och praktik och genomförs både inom- och utomhus. Under utbildningen kommer du att öka din självinsikt, växa som människa och bli en bättre lagspelare – lärdomar du har nytta av både i och utanför Försvarsmakten. Du som genomför grundutbildningen omfattas av lagen om totalförsvarsplikt.

Kan jag göra lumpen?

Svensk medborgare. Dubbla medborgarskap accepteras. Du ska vara 18 år eller äldre vid ansökningstillfället, dock som äldst 47 år. Från det du fyllt 45 år görs en särskild bedömning vid ansökningstillfället.

Hur många gör militär grundutbildning?

50 508 svenska män genomgår värnpliktsutbildning. Av dem får 36 675 personer sin grundutbildning inom armén, 7 395 inom marinen och 6 438 inom flygvapnet.

Vad innebär det att göra Gmu?

Militär grundutbildning (GU) är den 6–18 månader långa utbildningen som är första steget in i Försvarsmakten. Grundutbildningen genomförs i två delar; grundläggande militär utbildning (GMU) och befattningsutbildning (BU).

Får man göra lumpen om man har dyslexi?

Dyslexi är i sig inget hinder för att ansöka och bli antagen till en militär grundutbildning, däremot får den som har dyslexi ingen extra hjälp med antagningstesterna.

Vem får inte göra lumpen?

Enligt försvarets regler får man inte göra lumpen om man fått en adhd-diagnos. ... Personer som har fått en adhd-diagnos får inte göra göra lumpen, alltså träna sig för att bli soldat inom det svenska försvaret.

Relaterade inlägg: