Vad får man för tandguld?

Innehållsförteckning

Vad får man för tandguld?

Vad får man för tandguld?

Tandguld* – är det verkligen värt något? Japp, precis lika mycket som vanligt guld faktiskt. Men det beror vilken karat guldet har. Guld är en tålig och beständig metall – det är inte utan anledning guld användes för att laga tänder långt in i modern tid.

Hur mycket guld är det i en guldtand?

Att man använder guldtänder och guldtandbryggor beror på att guld är formbart och samtidigt tåligt. Cirka 70 ton tandguld förbrukas varje år. Tandguld förekommer orensat såväl som rensat och är oftast i 14K eller 18K. En guldtand kan väga runt 2-3 gram medan en brygga med alla tänder i guld kan väga uppåt 13-14 gram.

Vad kostar en tand med titanskruv?

Kostnad. Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Varför Guldtand?

Varför väljer folk guldtand? Två svar: det första handlar om att det förr inte fanns så många alternativ. De plaster som fanns tillgängliga höll inte måttet och amalgam i den främre tandraden skulle vara väldigt fult. En guldtand då var, helt enkelt, det bästa funktionella såväl som estetiska alternativet.

Hur många karat är det i tandguld?

De vanligaste halterna är 18, 14 och 23 karat. Certifierade guldvågar. Alla våra guldvågar testas och kontrolleras dagligen för att du alltid ska garanteras den exakta vikten på ditt tandguld. Vi väger alltid dina smycken på tre stycken olika vågar för att du ska få ut exakt så mycket som ditt tandguld väger.

Hur mycket kostar en tandbro?

Tandbro pris Vid saknad av en tand då två granntänder används för att sluta luckan emellan kostar det mellan 13500-15500 kr.

Relaterade inlägg: