Hur mycket får man för gammalt silver?

Innehållsförteckning

Hur mycket får man för gammalt silver?

Hur mycket får man för gammalt silver?

Silverpris per gram: Rent silver, sk finsilver - 2,99 kr/g. Sterling 925 - 2,25 kr/g. Kattfoten 830 - 2,04 kr/g. Kattfoten 800 - 2,04 kr/g.

Vem köper gamla silverbestick?

Hos Finguld kan du sälja ditt silver. Vi köper silver i alla möjliga former och även platina. De silverföremål som vi köper mest av är smycken, bestick och mynt, men du kan även sälja dina andra föremål som är tillverkade i silver.

Vad gör man med gammalt silver?

Smycken eller andra föremål i silver kan oftast lämnas till guld- eller silversmeder för återvinning.

Vad gör man med gamla Silverskedar?

I olika skick, med olika vikt, renhetsgrad och stämplar. Till oss kan du sälja silverskrot, silverbägare eller silversmycken. Vi köper silverpokaler, silverfat och silverringar. Vi köper silver med såväl utländskt ursprung som svenskt buckligt, svartnat och skadat silver precis som vi köper andra silverföremål.

Hur ser man skillnad på silver och nysilver?

Skillnaden på silver och nysilver har absolut inget med ålder att göra. Skillnaden är att det är olika metaller. Silver är ett metalliskt grundämne med kemisk förkortning Ag, medan nysilver är en legering av koppar, zink samt vanligtvis nickel. Nysilver är således mässing (legeringen koppar/zink) i grund och botten.

Vad är skillnaden mellan nysilver och silver?

Skillnadensilver och nysilver har absolut inget med ålder att göra. Skillnaden är att det är olika metaller. Silver är ett metalliskt grundämne med kemisk förkortning Ag, medan nysilver är en legering av koppar, zink samt vanligtvis nickel. Nysilver är således mässing (legeringen koppar/zink) i grund och botten.

Relaterade inlägg: