Har man lov på yrkeshögskola?

Innehållsförteckning

Har man lov på yrkeshögskola?

Har man lov på yrkeshögskola?

Inom yrkeshögskolan får man 1 poäng för en dags studier, dvs. 5 poäng per vecka. 200 p innebär alltså 40 veckor och med lov och ledighet är detta vad man brukar studera per år vid heltidsstudier. 200 p utgör en Yrkeshögskoleexamen och 400 p en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Kan man plugga vidare efter yrkeshögskola?

Vissa YH-utbildningar har en del moment i utbildningen där man får högskolepoäng, då kan man tillgodoräkna dessa om man vill läsa vidare. Det brukar dock handlar om mellan 7,5-15 högskolepoäng vanligtvis och det är inte särskilt många YH-utbildningar som har detta.

Är yrkeshögskola på gymnasienivå?

Om du inte har gått klart gymnasieskolan kan du gå Allmän/behörighetsgivande kurs på gymnasienivå. Då får du motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörighet för att studera vidare på yrkeshögskola, högskola, universitet och folkhögskolans eftergymnasiala yrkesutbildningar.

Är yrkeshögskola lättare?

Det innebär att dina framtidsutsikter efter att du tagit examen är väldigt goda, och är en av nycklarna till att så många får jobb efter att ha studerat på YrkesAkademins yrkeshögskola. Det tål att sägas igen: 8 av 10 har ett jobb direkt efter examen – och hela 93% inom ett år efter utbildning.

Relaterade inlägg: