Vad äter man i häktet?

Innehållsförteckning

Vad äter man i häktet?

Vad äter man i häktet?

Måltider. Varje dag serveras lagad mat. På vissa häkten eller avdelningar får du själv laga maten tillsammans med andra häktade. Ett vegetariskt alternativ serveras till dig som är vegetarian eller som av religiösa eller medicinska skäl inte kan äta den mat som serveras.

Hur lever man i häktet?

På både fängelser och häkten följer man dagliga rutiner. Väckning sker oftast vid samma tid varje morgon, liksom måltider, sysselsättning, fritid och telefonsamtal. I filmerna och illustrationerna på den här sidan beskriver vi generellt hur det kan se ut på ett häkte.

Hur mycket pengar får man när man sitter i fängelse?

Ja. Alla som sitter i fängelse får 13 kronor i timmen när de jobbar, går i behandling, pluggar eller deltar i annan ordnad verksamhet. Från de pengarna dras tio procent som ska kunna användas på permission eller för att betala resan hem när straffet är avtjänat. Resten av pengarna sätts in på ett konto.

Hur mycket får en fånge per dag?

Den som har sysselsättning på häkte tjänar 11 kronor i timmen. Den som är intagen i anstalt och som arbetar, studerar eller deltar i annan ordnad sysselsättning tjänar 13 kronor i timmen. Pengarna ska räcka till utgifter vid permissioner samt inköp i kiosken av till exempel telefonkort.

Varför sitter man i häkte?

Den som misstänks för ett allvarligt brott kan häktas av domstolen i väntan på att brottet utreds. Den häktade är enbart misstänkt för ett brott och betraktas som oskyldig fram till fällande dom.

Får man ha rakhyvel i fängelse?

Vid inskrivningen får du särskilda kläder att ha på anstalten. ... Du får ett extra ombyte kläder samt rakhyvel och tandborste.

Relaterade inlägg: