Vilka fiskar finns i Malmö kanal?

Innehållsförteckning

Vilka fiskar finns i Malmö kanal?

Vilka fiskar finns i Malmö kanal?

Ozzie Manglind och många andra njuter av Malmös abborrfiske. Fotbollsslutspel och fiske är två företeelser som Malmöbor gärna njuter av på hösten. Nu börjar abborrarna komma in från havet, och då samlas entusiasterna vid Malmö Kanal.

Var kan man fiska havsöring?

Missa inte havsöringsfisket i Bohuslän på västkusten, ett av världens bästa fiskevatten. Från 1 april till 30 september är det tillåtet att fiska havsöringen. I fjordarna runt Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust finns många fina fiskeplatser för havsöringsfiske att utforska.

Var får man fiska i Malmö?

Du får fiska med handredskap i stadens kanaler runt centrum men i vallgraven vid Malmöhus slott råder fiskeförbud. Du får inte fiska med kastspö eller flugfiske på broar med trafik. Visa hänsyn till människor och djur som rör sig vid och på kanalen. I lokala ordningsstadgan finns bland annat regler för fiske beskrivna.

Hur hittar man havsöring?

5 tips för höstens Havsöringsfiske

  1. Sök vatten som rör på sig när du ska fiska havsöring. Bränningar, strömsatta uddar, rev och sund brukar vara platser där fisken söker föda. ...
  2. Våga fiska grunt. ...
  3. Hastighet och vevstopp. ...
  4. Beten för havsöringsfiske. ...
  5. Sök fisken aktivt vid havsöringsfiske.

Kan man äta fisken i Malmö kanal?

Sydsvenskan har nämligen låtit göra en analys av en abborre från Malmö kanal, och resultatet från laboratoriet Synlab visar att den absolut går att äta. Den aktuella fisken som Synlab analyserade innehöll 0,42 milligram kvicksilver per kilo samt 0,0004 milligram kadmium och 0,002 milligram bly.

Relaterade inlägg: