Vad är Rodierat guld?

Innehållsförteckning

Vad är Rodierat guld?

Vad är Rodierat guld?

För att få eftersträvad nyans och vithet är det vanligt att man låter rodiera, alltså lägga ett tunt ytskikt rodium, på smycken av vitguld. ... Vitguld är finguld som blandats med andra metaller, så som palladium, silver, koppar och zink.

Hur mycket kostar vit guld?

Vi betalar från:
Guld
22K350 kr/g
21K330 kr/g
18K280 kr/g
14K220 kr/g

Hur ser stämpeln ut för vitt guld?

750 eller 18 karat 18 karat står för 18 / 24 vilket är 75% och innebär 7. Ett guldsmycke som har någon av stämplarna 18K respektive 750 betyder det att 75% av smycket är av rent guld. Guldstämpeln gäller för alla typer av färger d.v.s. både för “vanligt” guld som röd-eller gult guld men också för vitguld.

Vad är dyrast platina eller vitguld?

Platina är den lyxigaste av alla ädelmetaller och den mest beständiga samtidigt som den mest ovanliga; platina är 30 gånger med sällsynt än rent guld.

Vad är skillnaden på rött och vitt guld?

Den naturliga, gulaktiga färgen som vi känner igen och kallar för gult guld kan få annorlunda nyanser genom att man justerar sammansättningen mellan huvudingredienserna guld, silver och koppar. En större andel koppar resulterar i en rödaktig ton, som tilltar med mängden koppar.

Vilket är dyrast palladium eller platina?

Palladium blir mer och mer populär, eftersom den har liknande egenskaper som platina och vitguld. men till ett lägre pris. Vårt Palladium är en legering, kallad Palladium 500 och består av 50 % finpalladium, 35% finsilver och 15% koppar.

Vad betyder Rodiering?

Rodiera (tidigare även rhodiera, se diskussion och referenser), är en metod att genom elektrolys plätera, belägga föremål med en yta av rodium. Föremålet eller ytan på föremålet måste vara elektriskt ledande för att kunna pläteras elektrolytiskt.

Vad innebär Rodiering?

Rodinering innebär att ringen behandlas i ett bad med rodium och genom en elektrolytisk process får ett ytskikt av rodium. Detta skikt gör ringen vitare än vitguldets naturliga färg. Rodiumskiktet slits så småningom och hur fort det sker beror på det slitage ringen utsätts för.

Relaterade inlägg: