I vilka upphandlingsförfaranden får vi förhandla?

Innehållsförteckning

I vilka upphandlingsförfaranden får vi förhandla?

I vilka upphandlingsförfaranden får vi förhandla?

LUFS är en särskild lagVisa De enda upphandlingsförfarandena enligt LUFS som går att använda vid upphandlingar över tröskelvärdena är selektivt förfarande, förhandlat förfarande och konkurrenspräglad dialog.

Vad får man förhandla om vid förhandlat förfarande?

Förhandlat förfarande är ett förfarande där den upphandlande myndigheten eller enheten bjuder in utvalda leverantörer att förhandla om förbättringar i deras anbud.

Vad får man förhandla om?

Förhandlingarna kan avse alla avtalsvillkor inklusive pris, mindre ändringar och anpassningar av upphandlingsdokumenten. Förhandlingarna får inte innebära ändringar av de grundläggande kraven i upphandlingsdokumenten eller sträcka sig så långt att de ändrar de grundläggande förutsättningarna för upphandlingen.

Vad innebär tröskelvärdet?

Tröskelvärdet är den beloppsgräns som avgör vilka regler en upphandling ska följa, de direktivstyrda förfarandena över tröskelvärdena eller de nationella förfarandena under tröskelvärdena. Europeiska kommissionen beslutar om tröskelvärdena.

Får man förhandla vid förenklat förfarande?

Vid ett förenklat förfarande får den upphandlande myndigheten förhandla med en eller flera leverantörer. Det finns inte några särskilda bestämmelser som närmare reglerar när förhandlingar får ske eller hur den upphandlande myndigheten ska gå till väga.

Vad gör man när man förhandlar?

15 tips som vässar din förhandlingsteknik

  1. Våga förhandla oftare. Oavsett om du gillar det eller ej, så är vi alla förhandlare. ...
  2. Sätt upp mål. ...
  3. Alltid med ett leende. ...
  4. Ge alltid en bra förklaring. ...
  5. Håll dig till sanningen. ...
  6. Verka inte för angelägen. ...
  7. Ett nej betyder fråga igen. ...
  8. Våga säga nej tack.

Relaterade inlägg: