Vad behöver man när man söker lån på banken?

Innehållsförteckning

Vad behöver man när man söker lån på banken?

Vad behöver man när man söker lån på banken?

Innan du beviljas ett lån får du fylla i uppgifter om din inkomst, vilka utgifter du har, eventuella andra skulder samt visa vilken inkomst du har haft de senaste tre åren. Hur mycket du får låna beror också på om du delar utgifter med någon, om det finns barn med i bilden, vilka tillgångar du har och så vidare.

Vad räknar banken som inkomst?

Banken börjar med att titta på hur dina inkomster och tillgångar ser ut i hushållet. Det inkluderar din lön från en anställning (max 100%). Om du har en rörlig lön som skiljer sig från månad till månad utgår banken primärt från grundlönen. Ibland kan vi väga in snittet av rörlig ersättning/bonus.

Kan min bank se om jag har andra lån?

Kreditupplysningar är registrerade i tre år, men det är främst de senaste tre till fyra månaderna som bedöms vara av vikt. Bankerna använder antalet förfrågningar som en central del i sin kreditbedömning och ser andra förfrågningar som en risk för att du tagit andra lån nyligen, även om du inte har gjort det.

Vad kollar banken vid privatlån?

Vad kollar banken vid en ansökan om lånelöfte? När du har ansökt om lånelöfte gör banken en kreditupplysning på dig för att se om du har några betalningsanmärkningar. De värderar också din inkomst, dina omkostnader, din anställningsform och eventuella övriga skulder.

Relaterade inlägg: