Får man måla om i bostadsrätt?

Innehållsförteckning

Får man måla om i bostadsrätt?

Får man måla om i bostadsrätt?

Väggar och tak – självklart att måla om och tapetsera som du vill. Men du får inte riva bärande väggar. Och ska du sätta upp nya väggar rekommenderas en kontakt med föreningen då det i vissa fall kan påverka ventilationen. ... Byta ut dem eller måla om dem utvändigt kan dock du inte – det underhållet står föreningen för.

Får man bygga ut en bostadsrätt?

Medlemmarnas bestämmanderätt när det kommer till att bygga ut din bostadsrätt. Vill er förening göra om en medlems bostadsrätt krävs som huvudregel tillstånd från den bostadsrättsinnehavaren. Om två förutsättningar är uppfyllda kan föreningen kringgå brist på samtycket från den boende.

Får man renovera sin bostadsrätt?

Bostadsrättslagen bygger på att en medlem har ganska stor frihet att göra ändringar i sin lägenhet, det vill säga utföra arbeten i bostaden. Utgångspunkten är att medlemmen själv ska kunna utföra arbetena och en förening kan inte kräva att medlemmen ska anlita en fackman.

Hur länge får man renovera i lägenhet?

Att spika och borra eller utföra renoveringsarbete i sin lägenhet är ibland nödvändigt. Försök hålla er till att renovera mellan kl 08-22 på vardagar och mellan kl 10-21 på lördagar och söndagar.

Relaterade inlägg: