Vad gör jag med ogiltiga mynt?

Innehållsförteckning

Vad gör jag med ogiltiga mynt?

Vad gör jag med ogiltiga mynt?

Om du har kvar gamla ogiltiga sedlar är det enbart Riksbanken som löser in dessa, via deras inlösenrutin. Gamla mynt kan du inte längre lösa in.

Vad avses med kommunal hälso och sjukvård?

Kommunal hälso- och sjukvård omfattar hemsjukvård, rehabilitering och hjälpmedel till personer i vård- och omsorgsboenden, boende med särskild service, i dagverksamhet, i servicebostad, personlig assistans och dig som får hjälp via socialpsykiatrin.

Vilka 5 kronor är giltiga?

Den svenska femkronan är ett guldfärgat mynt med värdet 5 kronor. Svenska 5-kronorsmynt har präglats sedan 1873, men i upplagor avsett för större allmän cirkulation sedan 1954. Nuvarande utseende på 5-kronan har präglats sedan 2016 och detta är sedan den enda giltiga typen av 5-krona.

Hur ser 1-krona ut?

Det svenska enkronemyntet är ett kopparfärgat svenskt mynt med värdet 1 svensk krona. Det väger 3,6 gram, har en diameter på 19,5 mm, en kanthöjd på 1,79 mm och består av kopparpläterat stål, det vill säga en tunn yta av koppar över en kärna av stål. Det nuvarande myntet infördes i oktober 2016.

Finns 1 kr kvar?

I Sverige finns det fyra olika mynt som är giltiga att betala med: 1-krona, 2-krona, 5-krona och 10-krona.

Vilka 1 kronor är giltiga?

1-kronor som präglades år 1875-2013 var giltiga betalningsmedel fram till och med den men är numera ogiltiga betalningsmedel.

Vilket ansvar har landstinget respektive kommunen för hälso- och sjukvården?

Regionernas främsta ansvar är att sköta hälso- och sjukvården som ska förebygga, utreda och behandla sjukdomar och skador. ... Regionstyrelsen leder och samordnar allt arbete inom regionen och ansvarar för ekonomin. Nämnderna ansvarar för det dagliga arbetet inom olika ansvarsområden.

Finns 5 kronor?

I Sverige finns det fyra olika mynt som är giltiga att betala med: 1-krona, 2-krona, 5-krona och 10-krona.

Är Guldtior giltiga?

Först år 1991 infördes tiokronorsmynt avsett att vara fullt normalt betalningsmedel. Efter den är det endast 10-kronorsmynt präglade 1991-nutid som kommer vara giltiga betalningsmedel (undantaget minnesmyntet från 1972 med valören 10 kronor i silver som är fortsatt giltig).

Relaterade inlägg: