Vad ska man göra med sin gamla mobil?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra med sin gamla mobil?

Vad ska man göra med sin gamla mobil?

Det har under flera år varit möjligt att lämna in sina gamla mobiltelefoner på återvinningscentraler och i butiker, men det är en möjlighet som få använder. Enligt Elektronikbranschen återlämnas knappt en miljon mobiltelefoner av de cirka 3,5 miljoner mobiltelefoner som säljs.

Var kastar jag min gamla mobil?

Du kan kontakta din kommun för att se var du kan lämna in mobiltelefoner. Kommunen är ansvarig för avfall och återvinning och ofta finns det information om exempelvis återvinningscentraler på kommunens webbplats. Det kan också finnas butiker som tar emot elavfall.

Vem tar emot gamla telefoner?

Telia tar emot alla mobiltelefoner och surfplattor*, från alla leverantörer och operatörer, oavsett skick, till exempel en trasig skärm.

Vad ska man göra med en gammal Iphone?

Med Apple Trade In kan du återvinna alla Apple-enheter och enheter från Apple-ägda märken i valfri Apple Store. Vi ser till att de återvinns på ett ansvarsfullt sätt eller får ett nytt liv. Vissa enheter kan också berättiga till ett tillgodohavande.

Vad heter gamla telefoner?

Bakelittelefonen, en svensk standardtelefon 1931-1947. Ericssons Dialog från 1962. Ericofonen, även kallad kobratelefon – lur och apparat i samma enhet. Diavox, en svensk standardtelefon 1978-1989.

Varför kan jag inte nollställa min iPhone?

Så här raderar du din iPhone, iPad och iPod touch

  • Tryck på Inställningar > Allmänt > Överför eller nollställ [enhet] Tryck sedan på Radera allt innehåll och inst.
  • Om du uppmanas till det anger du lösenkoden eller lösenordet till Apple-ID. Bekräfta sedan att du vill radera din enhet. ...
  • Vänta på att enheten raderas.

Är det värt att byta till iPhone 13?

Precis som vanligt så kostar det mycket pengar att skaffa en ny iPhone. Det rekommenderade priset för iPhone 13 är 9 795 kronor. ... Den förbättrade batterikapaciteten, prestandan, skärmen och kameran gör detta till en bra uppgradering för dig som har en äldre iPhone-modell, eller kanske överväger att byta från Android.

Vilken var den första mobiltelefonen?

Det var inte förrän på 80-talet som man för första gången i mobiltelefonens historia kunde köpa en mobiltelefon som privatperson. 1984 kom den första mobiltelefonen, en klumpig sak på 790 gram och med 10 timmars batteritid. Det var Motorola som tillverkade den och modellen döptes till DynaTAC 8000X.

Hur låser man upp en iPhone som är avaktiverad utan dator?

Det behöver inte vara din egen dator utan kan vara vilken som helst som har Itunes. Om du har Iphone 8 eller senare: Tryck och släpp först volym upp, sedan volym ned, och håll till sist sidoknappen intryckt. Om du har Iphone 7: Håll volym ned och sidoknappen intryckta samtidigt.

Relaterade inlägg: