Vad får en brevbärare i lön?

Innehållsförteckning

Vad får en brevbärare i lön?

Vad får en brevbärare i lön?

Kontrollera din lön En Brevbärare och brevsorterare tjänar vanligtvis mellan 23 374 kr och 30 507 kr brutto per månad som nyanställd. Efter fem års tjänst är detta mellan 26 254 kr och 32 616 kr per månad för en arbetsvecka på 40 timmar.

Vilken ålder får du börja jobba?

Ungdomar från 16 år och fram till 18-årsdagen kan anställas till alla typer av jobb, utom sådana som är direkt farliga. Det ska varken vara fysiskt eller psykiskt tungt. Den som anlitar en minderårig måste se till så att arbetet sker under ledning av lämplig person.

Vart kan jag hitta jobb för 16 åringar?

Du kan till exempel söka extrajobb via olika bemanningsföretag. Bemanningsföretag är företag som hyr ut personal till andra företag, till exempel ICA. Det finns flera bemanningsföretag som riktar in sig till studenter och ungdomar. Du kan även söka enklare jobb inom städning och bygg.

Hur är det att jobba som brevbärare?

Som brevbärare arbetar du på något av PostNords brevbärarkontor, som finns över hela landet, i såväl storstad som på landsbygden. I arbetet ingår att sortera och dela ut post med antingen bil, cykel, elmoped eller till fots.

Relaterade inlägg: