Vad får man göra på sin friskvårdstimme?

Innehållsförteckning

Vad får man göra på sin friskvårdstimme?

Vad får man göra på sin friskvårdstimme?

På landstinget kan friskvårdstimmen användas till i stort sett all form av rörelse som ger ökad energiomsättning eller pulshöjning och det kan vara olika övningar, till exempel idrott, gymnastik, motion och friluftsliv.

Varför Friskvårdstimme?

Syftet med friskvårdstimme på arbetet är att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv där aktiv återhämning och fysisk aktivitet är naturliga delar av en balanserad arbetsvecka och livsstil. Som anställd vid KI har du, om så verksamheten tillåter, möjlighet till friskvård under arbetstid.

Hur utnyttjar man friskvårdsbidrag?

Du får ersättning i efterhand när du visar kvitto På vissa arbetsplatser fungerar friskvårdsbidrag på så sätt att du själv lägger ut pengar för den fysiska aktiviteten som du vill utöva, för att sedan mot uppvisat kvitto få pengar av arbetsgivaren.

Är naprapat friskvård?

Även massagebehandlingar av enklare slag utförd av exempelvis naprapater, fysioterapeuter och kiropraktorer ingår. Skattefri förmån? Åtgärder som uppfyller kraven för friskvård (till exempel massage) är skattefria även om åtgärden utförts av en naprapat.

Relaterade inlägg: