Får vikarier löneförhöjning?

Innehållsförteckning

Får vikarier löneförhöjning?

Får vikarier löneförhöjning?

Du som är vikarie längre än ett år har rätt till årlig löneförhöjning. Har du dessutom varit vikarie under en ännu längre tid kan ha rätt till en tillsvidareanställning! Här kan du läsa om vad som gäller för dig som är vikarie. Kontakta din sektion eller Kommunal Direkt om du behöver stöd.

Vad förväntas av en vikarie?

Att vara vikarie kan vara både roligt och nervöst. Om du är osäker i början – berätta det. Oftast förväntas inte att du ska kunna allt direkt. ... Hon konstaterar att alla vikarier behöver en hel del praktisk information – om arbetsplatsen och uppgifterna, rutiner, utrustning och datorprogram.

Hur är det att jobba som vikarie?

8 tips – så lyckas du som vikarie

  1. Fixa rätt villkor innan du börjar. ...
  2. Om du vill sluta tidigare. ...
  3. Om du blir sjuk. ...
  4. Håll koll på ditt företräde till nya jobb. ...
  5. 5. … ...
  6. Sök nytt jobb innan vikariatet är slut. ...
  7. Be om referenser. ...
  8. Sist men inte minst.

Varför jobba som vikarie?

Som vikarie har du ett omväxlande jobb med möjlighet att arbeta på flera olika arbetsplatser och knyta värdefulla kontakter. Du väljer själv dina arbetstider och kan skaffa dig arbetslivserfarenhet inom ett område som du är intresserad av.

Får man löneförhöjning när man är timanställd?

Arbetsgivare får enligt lag inte behandla sina anställda olika beroende på vilken anställningsform de har, men om du har en kort anställning på exempelvis bara några månader är det inte säkert att du får lönehöjning. Om du jobbar hos samma arbetsgivare mer än ett år, så har du rätt till en årlig lönehöjning.

Vilka har rätt till löneförhöjning?

Det finns ingen lagstadgad skyldighet för en arbetsgivare att höja din lön. Däremot regleras detta ofta i kollektivavtal där fackförbunden kommer överens med arbetsgivaren om att arbetstagarna har rätt till löneökning.

Hur blir man vikarie skola?

Så här fungerar det - bli vikarie hos oss

  1. Fyll i ansökan.
  2. Personlig intervju.
  3. Referens & belastningsregister.
  4. Introduktion & kontrakt. Fyll i via formuläret. Tala om varför du vill jobba som vikarie och beskriv dina erfarenheter av arbete med barn och ungdomar.

Hur är det att jobba som lärarvikarie?

För att arbeta som lärarvikarie hos oss ska du relevant utbildning från universitet/högskola eller erfarenhet av pedagogik. Du som har utbildning eller erfarenhet från ett annat land kan ansöka om att få den validerad.

Relaterade inlägg: