Hur ser det ut under bilen?

Innehållsförteckning

Hur ser det ut under bilen?

Hur ser det ut under bilen?

Svar: Eftersom vätskan varken har lukt eller färg handlar det med all säkerhet om vatten. När luftkonditioneringen varit igång kan det rinna ganska mycket kondensvatten under bilen. Det kan också vara vatten som dräneras ut från håligheter i karossen efter körning i vått väglag eller efter att bilen har tvättats.

Hur vet jag om bilen läcker olja?

Smörjmedel är brunaktiga eller svarta och mycket flottiga. Läckande olja är därför enkel att känna igen. Försök med att gnugga lite av det mellan pekfinger och tumme för att avgöra dess smörjande kvalitet, helst med användning av engångshandskarna från kittet för första hjälpen.

Vad är det som droppar under bilen?

Ibland betyder ett läckage att något måste åtgärdas på en verkstad, men nu under sommarhalvåret är pölen under bilen oftast ofarlig – sannolikheten är nämligen stor att det bara handlar om kondensvatten från bilens luftkonditionering. – När det är fuktigt och varmt ute kan det bildas mycket kondensvatten.

Vad händer om bilen läcker olja?

Om bilen läcker olja blir dessutom själva motorkroppen fördärvad och smuts samlas på den. Detta komprometterar värmeväxlingens processer, ökar belastningen på motorn och kan göra att den överhettas. ... Om det rör sig om en allvarlig läcka, till exempel om oljetråget perforerats, är det förbjudet att använda bilen.

Relaterade inlägg: