Får man byta förstahandskontrakt?

Innehållsförteckning

Får man byta förstahandskontrakt?

Får man byta förstahandskontrakt?

Du får byta din bostad mot en annan om hyresvärden går med på det eller om hyresnämnden lämnar tillstånd till det. när du har ett löpande förstahandskontrakt.

Får man tapetsera om i hyresrätt?

Du har rätt att måla och tapetsera i lägenheten men arbetet ska utföras på fackmannamässigt sätt. Val av tapet och färg får inte vara för avvikande i annat fall kan du betala för ommålning och omtapetsering när du flyttar.

Vad får man göra i en lägenhet?

Det här får du renovera själv utan att fråga hyresvärden om lov:

  • Måla och tapetsera.
  • Byta ut dörrar.
  • Byta dörrvred.
  • Lägga in heltäckningsmatta.
  • Sätta upp hyllor, tavlor och speglar. Se till att använda rätt skruv eller spik beroende på väggmaterial och tyngd på det du sätter upp. Vanliga borrhål räknas som normalt slitage.

Får man byta hyresrätt mot hus?

Får man byta till en bostadsrätt eller villa? Hyresnämnden lämnar inte längre tillstånd till byte till en bostadsrättslägenhet, villa eller annat ägt boende. Anledningen är att en hyresgäst kan köpa en bostadsrätt eller en villa utan att använda hyresrätten för byte. Därför saknas skäl för bytet.

Kan man byta Ungdomslägenhet?

När du tecknar kontraktet avsäger du dig besittningsrätten. Då lägenheten är reserverad för unga vuxna med begränsad kontraktstid innebär det att du inte har rätt att byta eller överlåta lägenheten. Du ersätts inte med ett annat kontrakt när hyrestiden tagit slut.

Hur ofta ska man tapetsera om i hyreslägenhet?

Omtapetsering ska enligt hyreslagen ske med skäliga mellanrum. De allmännyttiga bostadsföretagens organisation Sabo rekommenderar en avskrivningstid på 13 år för tapeter men det är ingen som tvingas att tapetsera om. Varje hyresvärd kan själv bestämma vad som krävs för att få omtapetserat.

Relaterade inlägg: