Vad kuggade ni uppkörningen på?

Innehållsförteckning

Vad kuggade ni uppkörningen på?

Vad kuggade ni uppkörningen på?

Det finns givetvis en mängd misstag du kan göra som kan resultera i ett kuggat förarprov. Men en av de enskilt största orsakerna handlar om brister i avsökning. Med avsökning menas ”hur du tittar när du kör bil”. Det finns inte många protokoll för underkända körprov där kolumnen Avsökningsrutiner inte är ifylld.

Hur många klarar körkort?

Allt färre som ska ta körkort i Sverige klarar teoriprovet och uppkörningen. Mer än hälften kuggas vid proven, för teoriprovet godkänns 43 procent, medan 44 procent av de som gör en uppkörning godkänns. Det är de lägsta siffrorna sedan Trafikverket började föra statistik. Många gör ett flertal försök innan de godkänns.

Vad är uppkörning för B-körkort?

  • Uppkörning – körprov för B-körkort. Uppkörningen är det prov som Transportstyrelsen använder sig av för att bedöma dina praktiska trafikkunskaper. Officiellt kallas uppkörningen för körprov.. Uppkörningen utförs hos Trafikverket och kostar 800 kronor.. Du måste ha ett godkänt teoriprov för att få göra uppkörningen.

Vad kallas uppkörningen för körprov?

  • Officiellt kallas uppkörningen för körprov. Uppkörningen utförs hos Trafikverket och kostar 800 kronor. Du måste ha ett godkänt teoriprov för att få göra uppkörningen. Transportstyrelsen: Förlängd giltighetstid på prov (6 månader) på grund av coronaviruset.

Vad ska du tänka på inför uppkörningen?

  • Tips inför uppkörningen (körprov, förarprov) Något mycket viktigt att tänka på när du gör din uppkörning är att hålla koll i backspeglarna hela tiden. (Inte så att du inte ser var du kör, men håll koll.) Vid högersväng ska du till exempel först kolla mittspegel och sedan högerspegeln och sedan börja blinka.

Relaterade inlägg: