Hur många utrymningsvägar ska man ha i ett bostadshus?

Innehållsförteckning

Hur många utrymningsvägar ska man ha i ett bostadshus?

Hur många utrymningsvägar ska man ha i ett bostadshus?

Grundkravet där personer vistas mer än tillfällig är att det ska finnas två utrymningsvägar, exempelvis två trapphus eller dörrar direkt till det fria. Om inget annat anges i avsnitt 5:322 ska utrymmen där personer vistas mer än tillfälligt utformas med tillgång till minst två av varandra oberoende utrymningsvägar.

Får man ha blommor i trapphuset?

Växter i fönstersmygar eller i amplar Förutsatt att det inte bryter mot föreningens säkerhetsföreskrifter. Så länge det finns en utrymningsväg som är fri kan det mesta godkännas enligt brandskyddsmyndigheten. Se bara till att växterna står så att de går att komma åt för vattning och ansning.

Hur många brandvarnare ska man ha i ett hus?

Om sovrummen ligger i skilda delar av bostaden bör man montera flera brandvarnare så att det finns brandvarnare i anslutning till alla sovrum. I bostäder där det finns flera våningar ska man ha minst en brandvarnare på varje våningsplan inklusive eventuell källare i småhus.

Hur bred ska en utrymningsväg vara?

Utrymningsvägarna ska utgöras av dörrar som är minst 0,80 meter breda och minst 2,00 meter höga i öppningen. Gångstråk före och efter utrymningsväg ska vara minst 0,90 meter breda. Om personantalet överstiger 150, ska bredden i och till utrymningsvägar vara minst 1,20 meter.

Får man ha dörrmatta i trapphuset?

Inte ens en dörrmatta – Enligt lagen om skydd mot olyckor får inte föremål som försvårar en utrymning stå där. ... Inte ens en dörrmatta tillåts utanför din dörr. Men om du riskerar att straffas för den är oklart.

Relaterade inlägg: