Vad ska man inte blanda retinol med?

Innehållsförteckning

Vad ska man inte blanda retinol med?

Vad ska man inte blanda retinol med?

Kan man blanda retinol (en slags A-vitamin), och syror? Ja, och effekten blir desto bättre! Retinol har en tendens att verka uttorkande, därför är det bra att kombinera med AHA eller BHA för mer återfuktning.

Vilka syror ska man inte blanda?

Att kombinera AHA-, BHA- och PHA-syror Många frågar oss om man kan kombinera syrorna hur man vill. Svaret är att man kan kombinera syrorna men det gäller att vara försiktig. Till exempel har PHA-, BHA- och AHA syra produkter ofta en mix av alla syror.

Vad kan man använda med retinol?

Retinol ökar hudens cellförnyelse kan det på så sätt även reducera hudpigmentering orsakad av solskador. Det reglerar också hudens talgproduktion och kan motverka orenheter i huden. Därför finns retinol ofta i produkter mot akne eller hudvård för fet hy.

Vilka hudvårdsprodukter kan man blanda?

Kan man kan blanda olika märken? Svar: Det beror lite på, effekten blir bättre om du håller dig till en serie av samma varumärke. Du kan alltså variera dig, men man ska försöka ha produkter från samma märke i sin basrutin (rengöring, ansiktsvatten, serum och creme.)

Vilka hudvårdsprodukter ska man inte kombinera?

Hudterapeutens lista: Dessa bör du inte blanda!

  • Retinol + stark sol = pigmenteringar och solskador.
  • Retinol + peeling (både kemisk och fysikalisk) = rodnad och känslighet.
  • Aknepreparat + aktiva ingredienser = irritation.
  • Retinol + C-vitamin = too much to handle.
  • AHA + BHA i samma rutin = too much to handle.

Kan man blanda AHA och C-vitamin?

För att optimera resultatet med vitaminer så är mitt råd, att du använder en potent blandning av olika antioxidanter, eftersom de jobbar på olika vägar. Kombo av retinol, AHA-syra & C-vitamin!

Vilka serum kan man kombinera?

Många gånger går det bra att kombinera flera olika serum, alternativt använda ett serum på dagen och ett annat på kvällen (C-vitamin och retinol är toppen att varva dag- och kvällstid). Om du är osäker på vilka serum som fungerar för just dig, kontakta våra hudterapeuter, så hjälper de dig!

Hur ofta ska man använda BHA syra?

Tänk på att aldrig använda syror längre tid än vad som står angivet, en längre verkningstid ger inte snabbare resultat – tvärt om. Använd heller inte produkten för ofta, står det max två gånger i veckan så är det två gånger i veckan som ska följas.

Hur börjar man med retinol?

Har du känslig hy så kan du börja introducera retinol genom att till en början att applicera på rent ansikte i fem minuter och sen tvätta bort krämen. Och sedan öka med fem minuter tills din hy vant sig och först då låta krämen verka över natten.

Kan man sola med retinol?

Retinol kan göra huden mer solkänslig och det kan likt syror vara klokt att pausa användandet under sommaren om du kommer vistas i solen.

Relaterade inlägg: