Kan man heta ragata?

Innehållsförteckning

Kan man heta ragata?

Kan man heta ragata?

Samtidigt har namnansökningar som Pung, Balle, Ragata, Filur och Pucko godkänts. Liksom namnen Bärs, Ica och Unistar. ... Men hon är inte den enda som fått nej till sitt önskade namn. Här är fler namn som staten inte ansåg passa, och som fick nej.

Får inte döpa sitt barn till?

När ett par som fick barn i september ansökte om att få döpa sitt barn till “Trollet” fick de nej. Skatteverket avslog ansökan med hänvisning till att namnet inte går att betrakta som ett personnamn. Förnamn får inte riskera att leda till obehag hos den som ska ha det och inte heller väcka anstöt hos någon annan.

Vad händer om man inte kommer på ett namn?

– Om de inte svarar på påminnelsen som de får så förelägger vi de att komma in med en namnanmälan. Om föräldrarna fortfarande inte gett ett namn efter påminnelsen och föreläggandet från Skatteverket så går det vidare till domstol. Det kan bli så att föräldrarna behöver betala en summa pengar.

Kan man heta svamp?

Konstiga namn i Sverige Här har du en lista över konstiga namn som används i Sverige: Svamp. Pucko. Bärs.

Får man heta Elvis?

Familjen ville döpa sin dotter till Elvis och sökte om lov hos Skatteverket. Båda föräldrarna var säkra på att ingen skulle motsätta sig namnförslaget. Skatteverket tycker inte att en flicka ska bära "ett förnamn som har maskulin prägel". ...

Får man heta Diablo?

Enligt myndigheten är det allmänt känt att Diablo är det spanska ordet för djävul. Namnet anses därför inte vara lämpligt som förnamn. Om en person vill byta namn ska det enligt Skatteverket vara till något som inte väcker anstöt eller kan leda till obehag för den som bär namnet.

Vill döpa sitt barn till Putin?

Föräldrarna Ronny och Ann vill döpa sin nyfödda son till Vladimir Putin. Men Skatteverket säger nej. ... Strax efter att pojken var född bestämde sig föräldrarna vilket namn han skulle bära. Valet föll på: Putin.

Relaterade inlägg: