Vad har man över klänning på bröllop?

Innehållsförteckning

Vad har man över klänning på bröllop?

Vad har man över klänning på bröllop?

Klädkod mörk kostym och kavaj för kvinnor En långklänning kan ses som för uppklätt och en klänning som har kort kjollängd för underklätt. Så satsa hellre på en knä- eller vadlång modell. Är det mörk kostym som klädkod så ska du enligt tradition även täcka axlarna.

Kan man ha vit klänning med blommor på bröllop?

Du kan absolut ha en vit klänning som gäst på ett bröllop, men här är regeln att du inte bör försöka överträffa bruden på något sätt. Här kan du precis som vid en svart klänning bryta med detaljer av färg eller välja en vit klänning med mönster.

Vad betyder kavaj på bröllop?

Klädkod kavaj, dresscode kavaj eller klädkod kostym som det också kallas, är mindre formell än mörk kostym och bärs oftast under dagtid. Får du en inbjudan med den här koden kan det gälla allt ifrån ett mindre formellt bröllop eller studentfirande till ett lite mer formellt event som till exempel en affärslunch.

Vad ska man ha på sig när man gifter sig?

För män innebär det alltid frack. Viktigt är att flugan och västen är vita till fracken vid bröllop. Kvinnan bär lång elegant aftonklänning, här går bra med urringat. Gärna långa handskar till baraxlat.

Kan man ha långklänning på bröllop?

Aftonklänning, även lång, kan bäras när man vet att de manliga gästerna förväntas ha mörk kostym (vid eftermiddagsbröllop). Mörk kostym innebär alltid mörkblå, mörkgrå eller svart kostym med vit skjorta. Damerna bär elegantare kort eller vadlång klänning, eller ibland långklänning (vid eftermiddagsbröllop).

Vad ha över klänning?

Det beror på klänningens stil. I allmänhet rekommenderar vi dock att du satsar på en lång och lite over-sized kavaj. Om du gillar att bära mönster bör det vara ett rutigt mönster denna säsong. Du kan kombinera en marinblå blazer på många sätt.

Relaterade inlägg: