Kan man slänga kläder i soptunnan?

Innehållsförteckning

Kan man slänga kläder i soptunnan?

Kan man slänga kläder i soptunnan?

Till exempel: Kläder, skor och gardiner. ... Trasiga kläder och skor får du slänga bland ditt vanliga brännbara hushållsavfall om det inte är för skrymmande då lämnas de istället i grovsoporna eller på kommunens återvinningscentral.

Vad kan man slänga i soporna?

Dina brännbara hushållssopor, som inte är förpackningar, ska slängas i det gröna sopkärlet. Allt avfall om slängs i det gröna kärlet måste vara förpackat, exempelvis i en påse. Med andra ord får inget material slängas löst i kärlet. Avfallet förbränns och blir till värme och el.

Vad kan man lägga i soptunnan?

I soppåsen lägger du det som blir över när du sorterat ut farligt avfall, elavfall, grovavfall, förpackningar och tidningar. Har du dessutom matavfallsinsamling lägger du skal och matrester i matavfallspåsen i stället för i den vanliga soppåsen.

Vad får man lägga i tidningsinsamlingen?

I tidningsinsamlingen kan du lägga:

  • Dagstidningar.
  • Veckotidningar.
  • Broschyrer.
  • Reklamblad.
  • Kataloger.
  • Kontorspapper.
  • Pocketböcker - om ingen annan vill läsa dem!

Var lämnar man gamla kläder?

Kläder och andra textilier som är uttjänta och inte går att laga ska lämnas in till kommunens insamling av textilavfall. Det ser lite olika ut i olika kommuner. Hör med din kommun om var din närmaste möjlighet till insamling finns. Du kan till exempel söka på ”avfall och återvinning” på din kommuns hemsida.

Vart slänger man kläder Göteborg?

Du kan lämna byggmaterial, kläder, skor, husgeråd, möbler mattor och annat från ditt hem till återanvändning. det finns containrar för detta på alla ÅVC:er. När du lämnar grovavfall registreras ett besök på ditt ÅVC-kort.

Hur återvinns hushållssopor?

Restavfall och matavfall lägger du i ditt kärl. I hushållssoporna lägger du restavfallet, det avfall som inte går att återvinna. Avfallet förbränns och bildar el och värme.

Vad ska sorteras som brännbart?

Brännbart avfall är avfall som inte är farligt avfall och som rimligen inte går att återvinna på annat sätt än genom energiutvinning. Vanligtvis är dessa material Papper, Trä & Plast (EJ PVC). Materialen får inte vara balade eller hårt packade.

Var kan man slänga tomma sprayflaskor?

Var ska man lämna nagellack och hårspray? Svar: Gammalt nagellack och sprayburkar är farligt avfall och ska lämnas till kommunens insamling, vanligtvis en miljöstation eller vid återvinningscentralen.

Vad kan man slänga på återvinningsstation?

På återvinningscentralerna kan du lämna nästan alla typer av grovavfall, men också förpackningar, farligt avfall och elektronik. På hösten kan du även lämna fallfrukt. Här får du som privatperson även reda på vad du ska göra med asbest.

Relaterade inlägg: