Vad består ett PM av?

Innehållsförteckning

Vad består ett PM av?

Vad består ett PM av?

PM – Promemoria “för minnet” Ett PM är en utredande text i vetenskaplig stil som är mindre omfattande än en uppsats eller en rapport. I texten skall du redogöra och utreda ett ämne på ett sakligt och objektivt sätt.

Vad är en PM skrivning?

Ett PM brukar ha följande upplägg: Inledning som presenterar ämnet. Frågeställning i slutet av inledningen. Presentation av fakta från källa ett, i form av ett referat och ev.

Hur ser ut en utredande text?

Det som mer precist kännetecknar en utredande text är att den har en inledning i vilken någon form av fråga formuleras eller ett problem etableras, en huvuddel i vilken detta problem analyseras eller förklaras, och en avslutning i vilken en slutsats om frågan alternativt problemet presenteras.

Vilken texttyp är PM?

Ett PM (kort för promemoria) är en form av utredande text, skrivet med en vetenskaplig stil. Ditt PM ska utreda ett ämne utifrån en eller flera frågeställningar. Genom att hålla dig till dem följer texten en röd tråd.

Vad innebär en utredande text?

De flesta sakprosatexter (brukstexter) är beskrivande och utredande. En utredande och beskrivande text är fylld av fakta. ... Syftet med texten är att ge läsaren ökade kunskaper. Med hjälp av texten ska man kunna dra egna slutsatser och kunna fatta beslut i viktiga frågor.

Vilken form av PM ska ni skriva?

  • Ett PM kan dock vara så kort som en halv sida eller till och med mindre. Det är ett sådant litet PM som ni ska skriva just nu, men formen för texten är ungefär samma oberoende av hur lång den är. Formen som PM:et ska följa är säkert bekant från andra typer av uppsatser, rapporter och inlämningsarbeten osv som ni har gjort i skolan.

Vad är förkortningen för PM?

  • PM är en förkortning av promemoria, som betyder ”kortfattad redogörelse”. Texten i en/ett PM kan struktureras som en sammanhållen, sammanfattande text där Du själv väljer rubriker utifrån vad Du väljer att behandla för. I texten ska Du försöka dra slutsatser utifrån de frågeställningar eller problem som formulerats.

Hur skrivs PM på ett gymnasiearbete?

  • Generellt sett skrivs PM inte på riktigt samma sätt som ett gymnasiearbete. Ett PM brukar ha följande upplägg: Inledning som presenterar ämnet. Frågeställning i slutet av inledningen. Presentation av fakta från källa ett, i form av ett referat och ev. citat.

Relaterade inlägg: