Hur lång tid tar det för näsan att läka efter operation?

Innehållsförteckning

Hur lång tid tar det för näsan att läka efter operation?

Hur lång tid tar det för näsan att läka efter operation?

Ibland får du ett nytt gips som sedan sitter på ytterligare 7 dagar men ibland räcker det med tejpning efter 7-9 dagar med gips. Efter 2 veckor kommer du tillbaka för en andra kontroll i vissa fall borttagande av gipset. Efter ca 1-1,5 år kan man anse att näsan är färdigläkt och ett avslutande besök planeras.

Hur ser man ut efter en näsoperation?

Direkt efter operationen samt de närmaste dagarna efter kan det komma lite blodtillblandad snuva. Du bör inte snyta dig eller peta i näsan utan bara torka med en kompress/ papper under näsan ca en till två veckor. Det är normalt att man svullnar upp i och runt näsan och får blåmärken kring ögonen.

Får man använda nässpray efter näsoperation?

Du ska vänta tills en har läkt innan du börjar herpes infektion infektion använda nässprayen. om du nyligen har genomgått en näsoperation eller har en skada i näsan. Du måste då vänta tills näsan har läkt innan du börjar använda nässprayen.

Kan man göra näsan längre?

Metod. Det finns i princip två tekniker för att omforma näsan, öppen eller sluten näsplastik. Vilken teknik man väljer beror på vilken typ av förändring av näsan som skall uppnås, patientens hudkvalitet och önskemål samt även plastikkirurgens preferens.

Vad gör man åt en bruten näsa?

Du kan behöva bli opererad om det visar sig att näsbenet eller brosket är brutet och att näsan är sned. En operation av ett näsbrott görs oftast under lokalbedövning. De brutna bitarna rättas till och efter operationen tejpas ett plast- eller gipsförband på näsan. Inuti näsan får du ha kompresser som suger upp blodet.

Varför kan jag inte andas med näsan?

Kontakta en vårdcentral om du är mycket täppt i näsan och inte har blivit bättre efter en månad. Många mottagningar kan du kontakta genom att logga in. Ring telefonnummer 1177 om du vill ha sjukvårdsrådgivning. Då kan du få hjälp att bedöma symtom eller hjälp med var du kan söka vård.

Vad ska man tänka på efter näsoperation?

Den första veckan efter operationen när näsans slemhinna är svullen kan det vara svårt att andas genom näsan. Men redan efter ett par dagar brukar svullnaden avta. Undvik att peta dig i näsan, snyta dig hårt eller använda näsdroppar de första dagarna efter operationen eftersom det lätt uppstår näsblödning.

Får man sola efter näsoperation?

I vissa fall skall stödbandaget användas upp till tre månader efter behandlingen. Du skall inte sola på blåmärken innan dessa försvunnit. Ärren bör även täckas med tejp eller hög solskyddsfaktor för att undvika pigmentförändringar.

Kan näsan förändras?

Näspolyper är knoppar i näsans eller bihålornas slemhinna som kan göra att du känner dig täppt i näsan. Små polyper ger inga symtom, men när de är större kan de göra luftpassagen i näsan trängre. Polyper i näsan är inte farligt, men kan vara besvärligt. Behandling finns i form av nässprej, tabletter eller operation.

Relaterade inlägg: