Hur kan man ta reda på om det är äkta guld?

Innehållsförteckning

Hur kan man ta reda på om det är äkta guld?

Hur kan man ta reda på om det är äkta guld?

För att kontrollera om dina guldföremål är av äkta guld kan du titta efter en stämpel. Kontrollstämpeln finns på de allra flesta smycken som är tillverkade i ädelmetall såsom äkta guld. Stämpeln visar dig att den legering som föremålet har uppfyller de krav som finns för att föremålet ska klassas som äkta guld.

Är guld alltid stämplat?

Guld eller platina som väger under ett gram behöver inte stämplas. I övrigt ska allt guld som säljs ha två stämplar i kombination. Det måste alltid finnas en namnstämpel (kallas även ansvarsstämpel) i kombination med en finhaltstämpel eller CCM-stämpel. ... Sedan 1986 behöver inte guld stämplas med ”Kattfoten”.

Är guldplätering bra?

Om du köper ett nytt föremål, överväg att köpa en guldpläterad kedja eller armband. Den här stilen att skapa smycken kan sänka smycken, eftersom mindre guld används under processen samtidigt som den behåller samma töntiga utseende som en solid guldkedja.

Hur länge håller guldpläterat?

Man klär en metall (t. ex silver eller koppar) i äkta guld för att få guldets alla vackra egenskaper, men till ett lägre pris. Guldpläterade smycken håller sig vackra egentligen hur länge som helst om man vårdar dem väl, dvs tar av dem vid dusch och handtvätt, och förvara dem så de inte repas alltför mycket.

Relaterade inlägg: