Vad får man ha med i handbagaget?

Innehållsförteckning

Vad får man ha med i handbagaget?

Vad får man ha med i handbagaget?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Får man ta med ost i handbagaget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Får man ta med hårfön i handbagaget?

Elektronisk utrustning i handbagaget Får man ha plattång i handbagaget? Ja, du kan ta med dig både plattång och hårtork i din kabinväska utan problem. Likaså går det även bra att ta med sig rakapparat i handbagaget.

Vad får man ta med sig i incheckat bagage?

Varje behållare får innehålla högst 1 dl (100 ml). Om du inte har någon sådan påse, finns de på alla svenska flygplatser (eventuellt mot en viss betalning). Packa flytande mediciner, barnmat och dietmat på ett sådant sätt att du lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Får man ha med nötter på flygplan?

Nötter ombord. ... Inget flygbolag garanterar nötfria flygningar, bland annat på grund av risken att någon passagerare har med sig nötter själv. Vissa flygbolag, som exempelvis Vings flygbolag Thomas Cook, gör kabinutrop om nötallergi, medan andra, till exempel Finnair, har som policy att inte göra detta.

Relaterade inlägg: