Vad kan man köpa på företagskortet?

Innehållsförteckning

Vad kan man köpa på företagskortet?

Vad kan man köpa på företagskortet?

I runda slängar kan man säga att om du handlar mat för under hundralappen exklusive moms till dina anställda kan du och de se det som enklare förtäring. Köper du en matbit eller dryck dyrare än hundralappen per anställd är det en förmån. Fika är alltså okej.

Vad kan jag köpa på enskild firma?

Som enskild näringsidkare får du göra kostnadsavdrag för inköp av saker och andra utgifter som är nödvändiga för att du ska kunna tjäna pengar i din verksamhet. Du får däremot aldrig dra av för privata levnadskostnader.

Vad får man betala med företagskort?

Med företagskort kan företaget upp till 50-60 dagars kredit vilket gör bland annat att företaget bättre kan planera betalningarna, som i sin tur ger en mer stabil löpande ekonomi. Även internetbanker finns tillgodo för att närsomhelst mer information om kostnadsposter.

Vad kan man ta på företaget?

Deklaration: 10 lönsamma avdrag för dig som driver företag

  1. GYMKORT OCH FRISKVÅRD. ➔ Om du driver ett aktiebolag kan du erbjuda dina medarbetare friskvård av ”mindre värde”, exempelvis gratis gymkort. ...
  2. HEMMAKONTOR. ...
  3. MOBILTELEFON. ...
  4. DATOR. ...
  5. INTERNET HEMMA. ...
  6. KONTORSUTRUSTNING. ...
  7. FORDON. ...
  8. REPRESENTATION.

Vad får man köpa till kontoret?

Reglerna är tydliga. Du kan inte dra av på din deklaration för kontorsutrustning du köper in till ditt hemmakontor, inte heller för att du inrättar en arbetsplats i hemmet, för bredband, kaffe eller frukt.

Relaterade inlägg: