Hur fungerar det att handla på Tradera?

Innehållsförteckning

Hur fungerar det att handla på Tradera?

Hur fungerar det att handla på Tradera?

Tradera säljs varor med budgivning eller fast pris. ... Ett tips är att lägg ett ”Autobud”, det vill säga det högsta belopp du kan tänka att betala för varan. Tradera budar och sköter därefter budgivningen åt (dock aldrig högre än ditt autobud), så att du kan lägga tid på annat.

Måste man sälja på Tradera?

Distansavtal om försäljning av varor regleras i lagens 2 kap. ... I fallet med Tradera är det tydligt att det är du som privatperson, och inte Tradera, som säljer varan – det är ju säljaren personligen, och inte Tradera, som får betalt och får stå för ev. fel i varan etc.

Kan man ångra ett bud på Tradera?

Bud som läggs på Tradera är bindande. I och med att man lägger ett bud eller gör ett köp förbinder man sig till att genomföra det. ... Medlemmar som upprepade gånger inte betalar för vunna auktioner eller fast pris-annonser kan komma att få sitt konto avstängt på Tradera.

Vad kostar det att köpa på Tradera?

Vad kostar det att annonsera på Tradera? Vi tar en provisionsavgift som är 10% på sålda varor, för osålda annonser så betalar du endast för tillval och eventuell uppläggningsavgift om du publicerat mer än 100 varor på en månad. Priserna kan variera om du har butik, tar del av en aktiv kampanj etc.

Hur fungerar maxbud på Tradera?

Ett maxbud behöver inte följa budstegen så länge maxbudet är högre än det nuvarande ledande budet plus en höjning i budstegen. Kund A lägger första budet på ett objekt med utropspris 100 kr. Maxbudet från kund A är 390 kr och 100 kr visas som ledande bud just nu.

Hur mycket kan jag sälja på Tradera?

Om du säljer dina personliga tillgångar på Blocket eller Tradera blir du i regel skattepliktig för eventuell reavinst som uppkommer. Du skattar då 30 % på vinsten till den del du tjänat mer än 50.000 kronor under året.

Relaterade inlägg: