Vilka behöver Skoterkort?

Innehållsförteckning

Vilka behöver Skoterkort?

Vilka behöver Skoterkort?

Om du tagit ett körkort eller traktorkort innan 1 januari 2000 har du rätt att köra snöskoter med det. Har du tagit körkortet eller traktorkortet vid en senare tidpunkt måste du ha ett förarbevis för snöskoter för att få köra. Läs mer om förarbevis för snöskoter.

Vad heter Skoterkort?

För att få köra med körkort krävs det att: Den som leder gruppen har förarbevis för snöskoter (skoterkort).

Vad får man köra med terränghjuling?

Terränghjuling är ett arbetsredskap och används som ett redskap i exempelvis jord- eller skogsbruk. Den får inte köras på allmänna vägar och gator. Däremot är det tillåtet att köra en terränghjuling på enskild väg i högst 20 km/tim och att korsa andra vägar (exempelvis mellan två näraliggande skiften i skogsbruket).

Får man köra skoter på Am kort?

Det är tillåtet men inte obligatoriskt att övningsköra men övningskörning får endast ske under uppsikt av en behörig utbildare. Privat övningskörning är inte tillåten. För att få övningsköra snöskoter ska du vara 15 år och 9 månader eller äldre.

Får man köra vattenskoter utan körkort?

Från och med den gäller krav om förarbevis för att framföra vattenskoter. Utöver detta finns sedan tidigare en åldersgräns på 15 år för att köra vattenskoter.

Vad händer om man kör skoter utan körkort?

Om du framför en skoter utan ett sådant förarbevis gör du dig skyldig till olovlig körning (TBL 3 §). Brottet kräver dock uppsåt, men det är oftast du själv som ska utreda vilka fordon du får framföra med det körkort du har. Påföljden blir oftast böter. ... I sådana fall återkallas körkortet även med stor säkerhet.

Relaterade inlägg: