Vad använde man salt till förr i tiden?

Innehållsförteckning

Vad använde man salt till förr i tiden?

Vad använde man salt till förr i tiden?

Salt användes för att tillaga, bevara och konservera mat, garva skinn till läder och tillverka glas och guld. Salt har alltid ansetts ge bättre hälsa, och under alla tider har människor sökt sig till mineralkällor för att blir friskare.

Är källa med salt?

Den största källan till natrium är salt och andra typer av bordssalt och havssalt. Både salt som vi själva har på maten och salt som tillsätts under tillverkning av hel- och halvfabrikat bidrar. Natrium finns även i livsmedel som kött, fisk och spannmål.

Hur får Sverige tag på salt?

Saltfyndigheterna kan vara många hundra meter djupa och täcker stora områden över hela världen. På våra svenska breddgrader finns inget bergsalt, men så långt norrut som i Danmark utvinner man salt ur berggrunden. Saltet bryts genom att man borrar, spränger eller hugger loss saltstycken från berget.

Vad ska man göra om man har ätit för mycket salt?

Om du binder mycket vätska kan en av anledningarna vara att du äter för mycket salt. Eftersom att salt och vätska ska vara i balans i kroppen är den enkla lösningen mot det här problemet helt enkelt att dricka mer vatten.

Vad gör man när man har saltat för mycket?

Salt förhöjer smaken på maten, men det får inte bli för mycket av det goda. Om du upptäcker att du har råkat salta för mycket under kokningen så kan du prova detta pålitliga husmorsknep: Lägg ner en skalad potatis. Den drar åt sig saltet.

Relaterade inlägg: