Vad kan man prata om med sin kollega?

Innehållsförteckning

Vad kan man prata om med sin kollega?

Vad kan man prata om med sin kollega?

Ställ frågor om din kollegas liv, projekt och intressen. Vem vet, ni kanske har mycket gemensamt! Börja smått. Det vill säga, gå inte in på allt för personliga detaljer det första du gör.

Vad får man säga på jobbet?

Du har rätt att internt kritisera företaget. Du har även rätt att påtala sådant som du tycker är fel. Huvudregeln är ändå att du ska framföra kritik till de ansvariga inom företaget eller till facket. Du har ingen självklar rätt att gå utanför företaget, till exempel till media, med klagomål och synpunkter.

Vad kan jag göra bättre på jobbet?

9 små förändringar som får dig att må bättre i din roll på jobbet

  1. Undvik negativ energi. ...
  2. Fokusera på dig själv. ...
  3. Ta reda på vad som gäller. ...
  4. Professionellt mod. ...
  5. Skaffa vänner. ...
  6. Känn till dina styrkor. ...
  7. Omfamna dina svagheter. ...
  8. Gör det mesta du kan av din tid utanför kontoret.

Hur vill du uppfattas som kollega?

Ger och tar emot feedback. Det känns ofta lättare att se och lyfte de negativa sakerna, men en riktigt trevlig medarbetare ser också allt det positiva och ger mycket beröm till sina kollegor. ... Förutom att ge mycket beröm är det också uppskattat att kunna ta emot feedback och inte genast slå ifrån sig kritik.

Vad är en bra arbetskamrat?

En proffsig kollega är en uppskattad kollega. Se därför till att alltid respektera dina kollegors tid, ta dina arbetsuppgifter på allvar och ansträng dig när du samarbetar med andra. Professionalitet leder till att projekt flyter på smidigare, något alla uppskattar.

Hur får man respekt på jobbet?

Karriärvägledaren Terina Allen listar i en artikel i Forbes några tips, här ett urval, för ökad uppskattning och respekt på jobbet:

  1. Be om ursäkt för fel, men inte för dig själv.
  2. Se brister och lösningar.
  3. Var öppen för nya idéer.
  4. Prioritera dina behov och hantera konflikter.
  5. Våga be om hjälp.

Vad kännetecknar en god kollega?

Att vara en bra kollega handlar i grunden om att göra sina arbetsuppgifter utifrån bästa förmåga och samtidigt anstränga sig för att bygga goda relationer, menar Angela Ahola. − Det finns två kluster av egenskaper som vi värdesätter mycket hos våra kollegor.

Vad har arbetsgivaren för skyldigheter mot sina anställda?

Arbetsgivaren är alltid skyldig att se till att arbetet kan utföras utan risk för ohälsa eller olycksfall. Personalen ska inte bara veta vilka risker som kan finnas utan också kunna undvika riskerna. Arbetsgivaren har alltid ansvaret men kan fördela uppgifter i arbetsmiljöarbetet.

Relaterade inlägg: